jak zdemontować zbiorniczek spryskiwacza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysztof73
    Classic
    • 2010
    • 6

rozmawialem z maysee i mysle ze dogadalismy co i jak itd. Co prawda do konca nie bylo to na zasadzie paczki nie wyslalem i tyle ale to uz miedzy mna a Maysee - Mackiem wyjasnilismy i dogadalismy co i jak .

sam uwazam ze zdarzaja mi sie wapdki opoznienia itp co pogarsza mój wizerunek za co przepraszam i rozumie zlośc społecznośc forum

eX , rogoz i maysee sa to osoby z ktorymi do srody zostana wyjasnione wszelkie rzeczy i doprowadzone do konca.

Uwazam ze kto bedzie chcial dalszej wspolpracy to moze kupowac, a nikogo nie zmuszam do kupowania u mnie jak najbardziej. Co do wysylek moge kazdemu wysylac paczka pobraniowa z mozliwoscia otwarcia na poczcie i nie widze problemu ewentualnie poprzez allegro lub odbior osobisty.

Nie ukrywam swojej winy i czasem nie dotrzymania terminu aczkolwiek tak samo jak Ci ktorzy nie sa zadowoleni to i znajdzie sie wiele osob ktore byly i sa zadowolone z transakcji ze mna.

Jeżeli admin stwierdzi ze , Ja Karol mam nie umiszczac ofert na owym forum itp , nie bede spierać się aczkolwiek postaram sie polepszyc wizerunek i solidnosc i co za tym idzie uczciwosć aczkolwiek moze ktos nie zauwazyl itp ale od dluugiego czasu juz nie oglaszam sie ze wzgledu na brak czasu na zajmowanie sie juz tego typu rzeczami.

To byłoby na tyle z mojej strony
  • mixer2
    Classic
    • 2008
    • 3

na wstępie chciałem powitać wszystkich bardzo serdrcznie
    jestem uzytkownikiem ,,szkody" od dwoch dni i zaczeło mi kapac z pod zbiorniczka, ma on 5,5 litra (z forum wyczytalem ze 5,5l maja ze spryskiwaczmi reflektorów ja nie mam tego) zauwazyłem ze ktoś go juz wczesniej wyciagał tylko nie wiem po co, i mozliwe ze nie pozakladal dobrze wszystkiego

i moje pytanie: jak mozna go wyciagnąć bez wyciagania reflektora? i czy ewentualnie mozna to naprawic bez jego wyciagania?

za wszystkie podpowiedzi z góry dziekuje

Komentarz

• prodriveteam
      Ambiente
      • 2007
      • 158

no zależy z którego miejsca Ci kapie? jak gdzieś ze spodu to innej rady nie ma jak wyjąc
      jak gdzieś z góry to może bez wyciągania da się zakleić.
      A po co wogóle by wyciągać reflektor?? Musisz zdjąć przewód z przepustnicy ten który idze z IC, odkręcić zbiorniczek z płynem od wspomagania, mogą jeszcze przeszkadzać przewody od podciśnienia te które idą do przepustnicy więc można je odpiąć, sam zbiorniczek na spryskiwacze jest przykręcony na dwie plastikowe nakrętki jedna na dole od strony reflektora druga do błotnika od strony Mcpersona a i wtyczkę trzeba odpiąć od czujnika poziomu płynu. Jak już to rozkręcisz musisz to wszystko tak sobie odsunąć żeby się tam miejsca trochę zrobiło i teraz pozostaje pogimnastykować sie trochę z jego wyjęciem ze względu na jego kształt nie będzie to łatwe ale da się to zrobić. Musisz pokombinować w różne strony nim pokręcić aż w końcu wyjdzie :szeroki_usmiech
      1,8T AGU RS Look
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=34565

Komentarz

• NEXAPATHI
        Classic
        S_OCP Member
        • 2008
        • 10

Najlepiej złamać sobie rękę w dwóch miejscach wtedy lepiej sie będzie operowało w tych zakamarkach, a tak na serio bez wyciągnięcia reflektora zajmie to dużo więcej czasu i dla kogoś kto nie ma w tym doświadczenia może być kiepsko------no ale jak to mówią próba nie strzelba.

Komentarz

• mixer2
          Classic
          • 2008
          • 3

dzieki za podpowiedzi, pewnie jutro bede z tym sobie radzil

pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...